Tästä syystä jotkut sisarukset vihaavat edelleen toisiaan aikuisina

Joka vuosi Maailman veljien ja sisarten päivä muistuttaa meitä niiden siteiden tärkeydestä, jotka yhdistävät meidät lähimpiin veriliittolaisiimme. Kuitenkin monien todellisuudessa nämä suhteet ovat kaukana idyllisistä. ”Hänen ei olisi koskaan pitänyt syntyä” on lause, joka, vaikka se onkin järkyttävä, tiivistää tiettyjen veljien ja sisarten välisten konfliktien syvyyden, kiistat, jotka vastoin todennäköisyyttä jatkuvat aikuisuuteen asti. Tämän artikkelin avulla tutkimme näiden sisarussuhteiden kiusattua dynamiikkaa, jossa manipulointi, kauna ja mustasukkaisuus luovat joskus ylitsepääsemättömän kuilun yksilöiden välille, joita veri yhdistää mutta joita monimutkaiset tunteet ja historiat repivät.

Merkkejä myrkyllisestä sisarussuhteesta

Joskus myrkyllisen suhteen piirteet ovat piilossa veljellisen rakkauden viilun alla. THE jatkuvat konfliktit saattavat tuntua normaalilta, mutta kun he eivät myönnä aselepoa, he ovat merkki suhteen heikkenemisestä. Näitä toistuvia väitteitä pahentaa usein psykologinen manipulointi salakavala, jossa toinen veljistä tai sisarista, joskus molemmat, käyttää juonitteluja toisen horjuttamiseksi. siellä kateutta, puolestaan ​​pahentaa tilannetta ja muuttaa jokaisen onnistumisen toisen pistoksi. Toksisuus asettuu syvälle suhteeseen, mikä tekee siitä tuskallisen ja joskus sietämättömän asianosaisille.

Perhemyytit ruokkivat kaunaa

Joillekin aikuisuudesta tulee keskeneräisten lapsuuden taistelujen maasto. Nuoruudessa juurtuneet kaunat vastustavat, usein ruokintana perheen myyttejä – virheelliset tai liioitellut uskomukset muiden piirteistä tai toimista. Nämä väärinkäsitykset, jotka välittyvät ja vahvistuvat ajan myötä, ruokkivat edelleen erimielisyyksiä sisarusten välillä ja luovat kierteen, jota on vaikea katkaista.

Tajunnan vaikutus Marcel Rufon mukaan

Lapsipsykiatri Marcel Rufo antaa syvemmän ulottuvuuden näihin vihamielisyyksiin. Se korostaa rooliatajuton jännitteiden ylläpidossa. Hänelle ilmeisten riitojen takana piilevät usein sanomattomat asiat ja pitkään tukahdutetut turhautumiset. Nämä tukahdutetut tunteet, joita ei voida ilmaista ja käsitellä, jatkavat vihamielisyyttä päähenkilöiden iästä riippumatta.

Tyypilliset tilanteet, jotka pahentavat sisarusten konflikteja

Siskoni ei olisi koskaan pitänyt syntyä”, äärimmäinen lause, joka heijastelee herkistä tilanteista syntyneitä konflikteja. L’kateutta ja kateutta, esimerkiksi silloin, kun yksi lapsi kokee toisen syntymän varjoonsa tai kun vanhempien huomio ja kiintymys näyttävät virtaavan epätasaisesti. Joskus se on etuoikeuden tunne toisessa lapsessa, todellisessa tai oletetussa, mikä ruokkii toisen kaunaa ja edistää pitkittynyttä vihamielisyyttä.

Psykologinen näkökulma jännittyneisiin ihmissuhteisiin

Psykologit tarjoavat lukuisia selityksiä näille usein jännittyneille suhteille. Ne korostavat sellaisia ​​tekijöitä kuin kilpailu tunne- ja aineellisista resursseista tai lapsuuden aikana annettujen roolien ja nimikkeiden vaikutus. Osoittautuu, että nämä roolit voivat rajoittaa yksilöitä ja uhata heidän itse-identiteettiään, mikä johtaa turhautumiseen ja vihamielisyyteen.

Rakentava tunteiden ilmaisu

Asiantuntijat vaativat vuosia kestäneen erimielisyyden edessätunteiden tunnistamisen ja ilmaisemisen tärkeys rakentavasti. Vilpitön vuoropuhelu voi osoittautua ulospääsyksi sovintoon tai ainakin rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. On ratkaisevan tärkeää ilmaista tunteitasi, jotta haavojen ei mätäne ajan myötä.

Ylitsepääsemättömät erot: Kun ero luo etäisyyttä

Tapahtuu myös, että perustavanlaatuisia eroja veljien ja sisarten välille luo ylitsepääsemättömän kuilun. Johtuivatpa elämän valinnat, arvot tai persoonallisuuserot, nämä aukot voivat vahvistaa tunnetta elää vastakkaisissa maailmoissa ilman toivoa löytää itseään uudelleen.

Sisarussuhteet ovat usein arvaamaton tunteiden vuoristorata, joka ei aina löydä onnellista loppua. Tämän todellisuuden hyväksyminen voi paradoksaalisesti johtaa sisäisen rauhan ostamiseen jopa kaikkein repeytyneimpien sisarusten keskuudessa. Ja näiden linkkien monimutkaisuuden tunnustaminen voi avata tien parempaan ymmärrykseen yksilöiden välillä, joilla on yhteinen historia, mutta erilaiset elämänpolut.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Tästä syystä jotkut sisarukset vihaavat edelleen toisiaan aikuisina