Kuinka tunnistaa myrkyllinen ystävyys ja vapautua siitä?

Etsiessämme välittävää ja rikastuttavaa ympäristöä kohtaamme joskus suhteita, jotka ovat kaukana siitä ihanteellisesta kuvasta ystävyydestä, jota vaalimme. Kun ystävyydestä tulee ahdistuksen lähde lohdutuksen sijaan, on ratkaisevan tärkeää kyseenalaistaa sen todellinen luonne. Tässä artikkelissa tarkastelemme a.:n ydintä myrkyllistä ystävyyttä, herkkä ja ajankohtainen aihe, joka koskettaa monia ihmisiä. Keskustelemme siitä, kuinka havaita epäterveen suhteen varoitusmerkit, tunnistaa profiilit, jotka todennäköisimmin joutuvat sotkeutumaan näihin haitallisiin linkkeihin, ja lopuksi keskustelemme toimenpiteistä vapautuaksesi niistä ja rakentaaksesi itsesi uudelleen. Valmistaudu sukeltamaan ongelman ytimeen, joka vaikuttaa jokaisen perushyvinvointiin.

Mitä on myrkyllinen ystävyys?

Ymmärrä mitä a myrkyllistä ystävyyttä on ensimmäinen askel suojautuaksesi sen haitallisilta vaikutuksilta. Määritelmän mukaan myrkyllinen ystävyys on ystävien välinen suhde, joka tuo enemmän negatiivisuutta kuin positiivisuutta yhden tai molempien mukana olevien ihmisten elämään. Ominaisuudet a tervettä ystävyyttäToisaalta ne perustuvat keskinäiseen kunnioitukseen, tukeen ja tasapainoon antamisen ja saamisen välillä.

Myrkyllisen ystävyyden merkkejä

On olemassa useita merkkejä siitä, että saatat olla myrkyllinen ystävyys. Eristäytyminen on usein yksi ensimmäisistä oireista: myrkyllinen ystävä saattaa yrittää katkaista sinut muista suhteistasi. THE loukkauksia, kritiikkiä ja epäkunnioitusta ovat muut punaiset liput, aivan kuten epätasapaino huomion ja tuen vaihdossa. Kun näyttää siltä, ​​että siellä on a velvollisuus olla ystävä epämukavuudesta huolimatta tai että ystävyys synnyttää jatkuvan tunteen kilpailua, hälytyksen pitäisi kuulua. Nämä myrkylliset ystävät voivat myös olla lähde väsymys, ahdistus ja masennusmikä osoittaa, että on aika arvioida suhde uudelleen.

Millaisen profiilin voi löytää epäterveestä ystävyydestä?

Jotkut ihmiset ovat taipuvaisempia löytämään itsensä epäterveestä ystävyydestä, varsinkin sen aikana teini-iässäajanjakso, jolloin nuoret todennäköisesti lisääntyvät perhemallit negatiivinen. Ihmiset, joilla on a alhainen itsetunto ja suuri kiintymyksen tarve ovat myös haavoittuvampia, koska heillä saattaa olla taipumusta hyväksyä haitallisia käyttäytymismalleja siinä toivossa, että heitä rakastetaan ja hyväksyttäisiin.

Milloin ja miten myrkyllinen ystävyys lopetetaan?

Myrkyllisen suhteen eroaminen voi olla erityisen vaikeaa ilman apua. Saattaa olla tarpeen avata mahdollisuuksia ja hakea tukea ystävällisten ihmisten kanssa. A itsetutkiskelu vakavuus ja henkilökohtaisten tarpeidesi ja rajojen uudelleenmäärittely ovat ratkaisevan tärkeitä ennen kuin teet päätöksen lopettaa suhteen, joko radikaalisti tai asteittain etääntymällä.

Paluu hyvinvointiin

Vaikean myrkyllisen ystävyyden purkamisen jälkeen on välttämätöntä löytää uudelleen sosiaalinen piiri terve ja huolehtiva. Tämä matka voi sisältää avautumisen uusien ihmisten tapaamiseen, uusien kiinnostuksen kohteiden kasvattamisen tavataksesi ihmisiä, jotka jakavat arvosi, ja määrittelemällä uudelleen, mitä täyttävä ystävyys on.

Lopulta tämä artikkeli vei sinut myrkyllisen ystävyyden käänteiden läpi, varoitusmerkeistä siitä vapautumiseen. Kolmen nuoren naisen Lauren, Alicen ja Daphnén todistus sekä psykologi Marylise Richardin neuvot valaisevat näiden tuhoisten suhteiden monimutkaista dynamiikkaa ja polkuja kohti henkilökohtaista jälleenrakentamista.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Kuinka tunnistaa myrkyllinen ystävyys ja vapautua siitä?