Jos tunnistat itsesi kolmessa näistä tilanteista, sinun tulee huolehtia mielenterveydestäsi

Usein naamioituneena pakotetun hymyn tai epäuskottavan ”minä olen kunnossa” taakse, mielenterveytemme vaatii täyden huomiomme. Neuropsykologi Nawal Mustafa kohokohtia kahdeksan hälyttävää merkkiä mielenterveyden heikkenemisestä, joka usein jätetään huomiotta, mikä ansaitsee välittömän tietoisuuden. Maailmassa, jossa suorituskykyä ja nopeutta arvostetaan, on helppo unohtaa hetken hengähdystauon tärkeys psyykkiselle hyvinvoinnillemme. Mielenterveydestämme huolehtiminen on kuitenkin yhtä tärkeää kuin fyysisestä terveydestämme huolehtiminen. Ja jos tunnistat itsesi vähintään kolmessa näistä tilanteista, voi olla aika tarkastella mielenterveyttäsi uudella tavalla.

Mielenterveyden tärkeys ja varoittavat merkit

Henkinen terveys, kuten fyysinen terveys, on välttämätön päivittäiselle tasapainollemme. Nawal Mustafatunnustettu neuropsykologian asiantuntija ja vaikutusvaltainen sisällöntuottaja Instagramissa, muistuttaa meitä kiinnittämään huomiota tiettyihin indikaattoreihin, jotka voivat viitata psykologisen hyvinvointimme heikkenemiseen.

Henkisen epämukavuuden todistajia

Mielenterveyden heikkenemisen merkit ovat joskus hienovaraisia ​​ja saattavat jäädä huomioimatta. Nawal Mustafa tunnistaa kahdeksan pääasiallista: huolestuttava tunne siitä, että ei enää tunnista itseään, ärtyneisyys ja toistuvat mielialan vaihtelutlisääntyvät keskittymis- ja päätöksentekovaikeudet, negatiivinen käsitys itsestään ja muista, väsymys, joka ei tunnu koskaan katoavan, etäisyys siitä, mikä aiemmin muodosti sosiaalisen piirimme, päivittäisten kykyjemme heikkeneminen ja taipumus itsesabotaasi. Nämä signaalit kutsuvat meidät tarvittavaan itsetutkiskeluun välttääksemme huonontumisen.

Miksi on tärkeää pitää huolta mielenterveydestäsi

Näiden merkkien tunnistaminen on ensimmäinen askel estää pahenemista mahdollisesta mielenterveyden heikkenemisestä. Askeleen taaksepäin ottaminen, taukojen pitäminen ja tarvittaessa ammatillisen tuen hakeminen ovat tärkeitä askeleita terveen psykologisen tasapainon ylläpitämisessä tai palauttamisessa.

Mielenterveyden, ruokahalun ja unen välinen yhteys

Mielenterveyden heikkeneminen voi vaikuttaa myös muuhun elämäämme, kuten ruokahaluamme ja unen laatuun. Syömisongelmat ja unihäiriöt voivat puolestaan ​​pahentaa mielenterveysongelmia ja luoda kierteen, jota on vaikea katkaista ilman asianmukaista apua.

Noudattamalla Nawal Mustafan neuvoja ja noudattamalla näitä signaaleja voimme ryhtyä toimiin mielenterveytemme säilyttämiseksi ja parantamiseksi. On tärkeää tunnistaa merkit mahdollisesta psyykkisen hyvinvointimme heikkenemisestä ja ryhtyä toimiin ennakoivia toimenpiteitä. Terve mieli edistää suuresti tyydyttävää ja tuottavaa elämää. Omasta mielenterveydestäsi huolehtiminen on sijoitus itseesi ja tulevaisuuteen.

Valokuvat: MarsBars/Getty Images.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Jos tunnistat itsesi kolmessa näistä tilanteista, sinun tulee huolehtia mielenterveydestäsi