Valehtelijan paljastaminen: tyypillinen käyttäytyminen niille, jotka salaavat jotain sinulta

Jokaisella meistä on syvällä sisimmässämme Pandoran lippa, pienten salaisuuksien ja vapaaehtoisten laiminlyöntien säiliö. Olipa kyseessä yksityisyytemme säilyttäminen tai suhteidemme suojeleminen, piilotteleminen on olennainen osa ihmisluontoa. Mutta joskus raja luottamuksellisuuden ja petoksen välillä hämärtyy, ja jotkut käyttävät sitä aseena hallitakseen tai horjuttaakseen tilannetta. Tässä artikkelissa tutkimme tyypillinen käyttäytyminen niille, jotka salaavat jotain, tulkitse ”emotionaalisten” ja ”aineellisten” opportunistien strategiat, ymmärrä, miksi kumppani voi muuttua vältteleväksi, ja ennen kaikkea varustaudumme asianmukaisilla reaktioilla selviytyäksemme näistä herkistä tilanteista. Koska ihmisten vuorovaikutuksen ytimessä linkkemme laatu perustuu yhteiseen aitouden ja vastavuoroisuuden tavoitteeseen.

Emotionaalisten opportunistien piilotettu dynamiikka

Niitä kutsutaan nimellä tunneoportunisteja, jotka kutovat verkkoaan tunteiden varjossa. He käyttävät dissimulaatiota vallan vipuna ja pyrkivät horjuttamaan vastineensa hallitakseen suhdetta. Naamioidun kritiikin tai ohjausliikkeen avulla he pahentavat muiden haavoittuvuuksia ja pitävät todelliset aikeensa hyvin piilossa. Heidän käytöksensä voi luoda myrkyllisen epätasapainon, muuttaa luottamuksen epäluottamukseksi ja rakkauden herruudesta.

Aineellisten opportunistien liikkeet

Jos emotionaaliset opportunistit leikkivät tunteilla, aineellisia opportunisteja on täysin erilainen pelikenttä: aineellisten hyödykkeiden ja hyödyt. Nämä taitavat manipulaattorit salaavat totuuden rikastuakseen tai saadakseen palveluksia, joskus jopa läheisten kustannuksella. Heidän taktiikkansa? Toisten johtaminen lupauksilla, joita ei ole pidetty ja sitoumuksia jatkuvasti lykätty, kaikki puhtaasti aineellisessa tarkoituksessa.

Parin merkitykselliset hiljaisuudet

Kun on kyse romanttinen suhde, läpinäkyvyys nähdään usein ihanteena, mutta todellisuus voi olla kaukana siitä. Kumppani voi päättää olla hiljaa välttääkseen konflikteja, peläten satuttaa ihmisiä tai yksinkertaisesti siksi, että he muodostavat siteitä avioliiton ulkopuolelle. Nämä sanomatta jääneet asiat eivät aina ole pahantahtoisia, vaan voivat kasautua ja muodostaa epävarmuuden ja ymmärtämättömyyden verhon rakastavaisten välille.

Valehtelijan työkalupakki

THE tyypillinen käyttäytyminen niille, jotka salaavat jotain ovat usein havaittavissa niille, jotka osaavat tarkkailla. Kehonkieli, silmien välttäminen, epäjohdonmukaiset kertomukset tai välttelevät vastaukset voivat kaikki olla piilevän totuuden merkkejä. Mutta on jotain vieläkin salakavalampaa: moraalinen kiristys, valinnan ase saada muut tuntemaan syyllisyyttä ja kääntämään huomio pois omista petoksistaan.

Salailun edessä: vastausstrategiat

Kun totuus piilotetaan tarkoituksella, on tärkeää tietää miten reagoida. Suoraan yhteenottoon osallistuminen voi olla haitallista, jos sitä käsitellään huonosti. Siksi on tärkeää keskittyä uudelleen omiin tunteisiin ja tarpeisiin, omaksua ei-syyttävä viestintä ja pyrkiä rakentamaan tai rakentamaan uudelleen tervettä perustaa, joka perustuu vastavuoroisuuteen ja keskinäiseen ymmärrykseen.

Tietoisiksi tuleminen niiden käyttäytymisestä, jotka salaavat meiltä asioita, on ensimmäinen askel henkisen ja aineellisen hyvinvoinnin suojelemisessa. Oppimalla tunnistamaan ne ja ottamalla käyttöön asianmukaisia ​​reagointistrategioita voimme siirtyä kohti autenttisempia ja kunnioittavampia suhteita, joissa luottamus ei ole kaukainen ihanne, vaan jokapäiväisen vuorovaikutuksen kulmakivi.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Valehtelijan paljastaminen: tyypillinen käyttäytyminen niille, jotka salaavat jotain sinulta