Tässä on kolme aromaattista kasvia, jotka voit laittaa ikkunojesi lähelle tänä kesänä pitääksesi hyttyset loitolla

Kun päivät pitenevät ja elohopea nousee, tunnettu vihollinen nousee esiin: hyttynen. Tämä hyönteinen, jonka purema voi muuttaa leutoiset kesäiltamme todellisiksi painajaisiksi, on erityisen aktiivinen kesällä. Onneksi luonto tarjoaa meille liittolaisia ​​puolustaa itseämme: aromaattiset kasvit. Ne eivät vain tuoksu sisätiloihin ja puutarhoihin, vaan ne muodostavat myös tehokkaan suojan hyttysiä vastaan. Tässä artikkelissa tarkastelemme kasveja, joita kannattaa suosia pitääksemme nämä ei-toivotut vierailijat loitolla ja tuomalla samalla ripauksen tuoreutta ja makua jokapäiväiseen elämäämme.

Basilika: luonnonvalli

Kun tulee luomaan a hajuaistin hyttysiä vastaan ​​basilika on mestari. Hänen tuoksuvia lehtiä päästää ulos hajua, joka on meille miellyttävä, mutta hylkii näitä pieniä lentäviä vampyyrejä. Jotta saat kaiken hyödyn irti, on suositeltavaa sijoittaa useita basilikaruukkuja ikkunalaudalle tai ovien lähelle. Kasvatuksesta basilika pitää aurinkoisista paikoista ja säännöllisestä kastelusta, mutta ei liikaa. Hyvin valutettu maaperä antaa sille mahdollisuuden kukoistaa ja täyttää tehtävänsä rajavartijana hyttysiä vastaan.

Sitruunamelissa: sitruunainen aromi hyönteisiä vastaan

siellä sitruunavoide on tunnettu sitruunatuoksustaan, jonka erikoisuus estää hyttysiä ylittämästä kotimme kynnystä. Tämä kasvi on helppo kasvattaa ja siitä voi tulla jopa invasiivinen, jos sille annetaan liikaa vapautta. Siksi on parempi säilyttää se ruukuissa, jotka on sijoitettu ikkunoiden lähelle. Se rakastaa aurinkoa, mutta sietää myös osittaista varjoa ja vaatii vähän huoltoa. Karkottavan vaikutuksensa lisäksi sitruunamelissa voi lisätä ripaus raikkautta kesäjuomiin ja jälkiruokiin.

Minttu: monimuotoisuus ja tehokkuus

Eri lajikkeineen, Minttu tarjoaa sekä laajan valikoiman kitalaessa että tehokkaan tavan karkottaa hyttysiä. Valitsetpa piparmintun, vihermintun tai minkä tahansa muun lajikkeen, niiden voimakas tuoksu on loistava tapa pitää hyttyset loitolla. Mintun kasvattaminen on lasten leikkiä: se kasvaa nopeasti ja voi olla jopa invasiivista. Siksi on parasta kasvattaa sitä ruukuissa, jolloin niitä on helppo siirtää ja sijoittaa strategisesti ikkunoiden ja ulkotilojen ympärille.

Kasveja, jotka herättävät aistit ja lautaset

Luonnollisen karkotteen roolinsa lisäksi nämä aromaattiset kasvit ilahduttaa makuhermojamme. Tuoreen basilikan lisääminen tomaattikastikkeeseen, sitruunamelissan lisääminen limonadiin tai ruuan koristeleminen muutamalla tuoreella mintunlehdellä ovat kaikki keinoja nauttia niiden ainutlaatuisista makuista. Nämä yrtit tuovat ripauksen raikkautta ja makua jokaiseen kesäkeittiöön ja muuttavat jokaisen aterian makuelämykseksi.

Lisäohjeita suojan parantamiseksi

Jos aromaattisten kasvien kasvattaminen on ensimmäinen puolustuslinja, monipuolistaminen voi olla vieläkin tehokkaampaa. Käyttö luonnolliset karkotteet eteerisiin öljyihin, kuten sitruunaruohoon, geraniumiin tai eukalyptukseen perustuvat öljyt, voivat täydentää suojan. Näitä öljyjä voidaan käyttää diffuusereissa tai levittää iholle asianmukaisesti laimennettuna. Toinen vinkki: vältä seisovaa vettä, jossa hyttyset haluavat munivat.

Yhdistämällä aromaattisten kasvien miellyttävä tuoksu niiden hyttysten karkotuskykyyn, tarjoamme itsellemme rauhallisemman ja puremattomamman kesän. Näiden yrttien ottaminen käyttöön on sekä terveellisten elämäntapojen valinta että askel kohti luonnollisempaa lähestymistapaa tuholaistorjuntaan. Joten miksi et aloittaisi puutarhasi tai ikkunalaudojesi rikastamista näillä kauniilla ja hyödyllisillä aromaattisilla kasveilla nyt?

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Elämäntapa » Tässä on kolme aromaattista kasvia, jotka voit laittaa ikkunojesi lähelle tänä kesänä pitääksesi hyttyset loitolla