Tärkeitä vinkkejä juoksun aloittamiseen

Lukuvuoden alun lähestyessä monet ihmiset etsivät parempaa fyysistä ja henkistä terveyttä etsiessään yhteyttä fyysiseen toimintaan. Juokseminen on loistava vaihtoehto tähän, helppopääsyinen ja vähän varusteita vaativa. Mutta ennen kuin heittäydyt poluille tai asfaltille, on tärkeää noudattaa muutamia tärkeitä vinkkejä, jotta tämä seikkailu alkaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä on viisi idioottivarmaa vinkkiä juoksun aloittamiseen itsevarmasti ja rauhallisesti.

Vinkki numero 1: Aseta realistiset tavoitteet

Missä tahansa liiketoiminnassa, eikä juokseminen ole poikkeus, asettaa realistisia tavoitteita on välttämätön. Liian kunnianhimoisuus alusta alkaen voi johtaa turhautumiseen tai, mikä pahempaa, loukkaantumiseen. On viisasta tavoitella pieniä voittoja, kuten juosta taukoamatta 20 minuuttia tai osallistua 5K-kilpailuun. Tämän mitatun lähestymistavan avulla voit juhlia säännöllisesti onnistumisia, mikä vahvistaa motivaatiotasi pitkällä aikavälillä.

Vinkki numero 2: Aloita vähitellen

A asteittainen eteneminen on avain juoksuun sopeutumiseen ilman loukkaantumisriskiä. Lyhyistä harjoituksista aloittaminen ja lepopäivien salliminen kilpailujen välillä antaa kehosi tottua tähän uudenlaiseen ponnistukseen. Lisää juoksujen kestoa ja vaikeutta vähitellen. Muista, että kokeneimmatkin juoksijat aloittivat vauvan askelilla.

Vinkki numero 3: Sijoita hyviin kenkiin

Sinun valintasi lenkkitossut on ehkä valmistautumisen teknisin puoli. Hyvän kenkäparin tulee tarjota tukea ja mukavuutta, joka sopii jalkatyyppiisi ja juoksutyyliisi. Älä epäröi kysyä neuvoa erikoisliikkeestä löytääksesi sinulle sopivan mallin. Pidä sitä sijoituksena terveyteen ja hyvinvointiin.

Vinkki numero 4: Luo säännöllinen rutiini

Johdonmukaisuus on kuningas juoksemisen oppimisessa. Perusta a säännöllinen rutiini harjoitusohjelma varmistaa, että pysyt raiteilla ja juoksemisesta tulee pysyvä tapa. Päätät sitten juosta aikaisin aamulla tai töiden jälkeen, tärkeintä on pitää kiinni ohjelmasta, joka sopii päivittäiseen aikatauluusi.

Vinkki numero 5: Yhdistä nautinto juoksemiseen

Lopuksi on välttämätöntäyhdistää iloa juoksun tekoon. Vaihtelevat maisemat, sinua motivoiva musiikki tai jopa juoksukaveri voivat muuttaa tämän fyysisen toiminnan päivän odotetuksi hetkeksi. Kun pidät juoksemisesta, teet sitä todennäköisemmin säännöllisesti ja kehität itseäsi ajattelematta sitä.

Kärsivällisyyttä on todellakin avain edistymiseen juoksemisessa. Muista neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen uuden harjoitusohjelman aloittamista. Varustaudu sitten, aseta saavutettavia tavoitteita, etene omaan tahtiisi, integroi juokseminen jokapäiväiseen elämääsi ja ennen kaikkea pidä hauskaa tien päällä. Jokainen askel on tärkeä, ja pian hämmästyt kuinka pitkälle jalkasi voivat viedä sinut!

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Elämäntapa » Tärkeitä vinkkejä juoksun aloittamiseen