Tämä odottamaton aika päivästä on ihanteellinen harjoitteluun huippukunnossa

Kun tulee pysyä kunnossa ja terveenä, harjoittelu on kiistaton tukipilari. Meitä kannustetaan usein liikkumaan vuorokaudenajasta riippumatta, mutta tiesitkö, että on olemassa aikaikkuna, joka voi maksimoida fyysisen aktiivisuuden hyödyt? Vaikka useimmat meistä kamppailevat löytääkseen aikaa kiireisissä aikatauluissamme, Sydneyn yliopiston tutkimus, joka julkaistiin arvostetussa lehdessä Diabeteksen hoito, paljastaa, että lenkkarien pukeutumisaika voi vaikuttaa merkittävästi terveyteen. Seuraa meitä tässä yleiskatsauksessa löytääksesi tämän odottamattoman vuorokaudenajan, joka on ihanteellinen urheiluun ja muodon huipulla olemiseen.

Ajoituksen merkitys urheiluharjoittelussa

Olemme pitkään luulleet, että tärkeintä on harrastaa liikuntaa, ilman että olisi välttämättä kiinnitettävä huomiota siihen, milloin. Kuitenkin tekemän tutkimuksen mukaanSydneyn yliopisto, näyttää siltä, ​​että hikoiluaika voi olla yhtä tärkeä kuin itse harjoitus. Tämä tutkimus viittaa siihen, että harjoittelu tiettyyn aikaan vuorokaudesta voi olla tärkeä tekijä sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä ja ennenaikaisen kuoleman riskin vähentämisessä, erityisesti ylipainoisilla ihmisillä. Tämän löydön vaikutukset ovat erityisen mielenkiintoisia niille, jotka haluavat optimoida kuntoilurutiininsa optimaalisen terveyden saavuttamiseksi.

Tutkimustulosten salauksen purku

Yli 30 000 osallistujan kahdeksan vuoden terveystietojen pitkittäisanalyysin perusteella tutkijat määrittelivät harjoittelun suositellun ajan: klo 18.00 ja keskiyön välillä. On osoitettu, että ne, jotka suosivat tätä urheilusession aikaa, saavat maksimaalisen hyödyn terveydellisten riskien vähentämisessä. Se on paljastus, joka voi hyvinkin muuttaa monien meistä urheilutottumuksia ja korostaa, kuinka tärkeää on ajatella paitsi urheilun ”tekemistä”, vaan myös ”kun” sitä harrastaa.

Tämän ilmiön tieteellisiä selityksiä

Joten miksi tämä aika vuorokaudesta on niin erityinen? Tiedemiehet antavat biokemiallisen vastauksen tähän kysymykseen. Ilmeisesti verensokeritasollamme on taipumus nousta myöhempinä vuorokaudenaikoina, mikä on vieläkin selvempi diabetesta sairastavilla ihmisillä. Harrastamalla fyysistä toimintaa näinä aikoina auttaisimme kehoamme hallitsemaan tätä ylimääräistä glukoosia tehokkaammin, mikä edistäisi terveellisempää yleistä aineenvaihduntaa. Tämän löydön mahdolliset hyödyt voivat olla merkittäviä erityisesti liikalihavuuden ja diabeteksen hoidossa.

Harjoitteluajasta voi siksi tulla strateginen valinta pyrkiessäsi parempaan terveyteen. Tutkimus julkaistiin vuonna Diabeteksen hoito kehottaa meitä pitämään urheilua paitsi harrastuksena, joka sisällytetään siellä täällä aikatauluihimme, myös osana, joka on suunniteltava harkiten. Nämä uudet tiedot voisivat hyvinkin olla pohjana tuleville terveyteen ja urheiluun liittyville suosituksille, mikä edistää kokonaisvaltaisempaa lähestymistapaa kehon hyvinvointiin. Lehdet kuten Grazia, Marie-France, NaisellinenJa Biba-lehti, jotka etsivät usein uusimpia hyvinvointitrendejä, sekä kulttuuritapahtumat, kuten Cannesin elokuvajuhlat, joissa glamour hieroo olkapäitään tähtien terveydellä, voivat heijastaa näitä uusia urheilukäytäntöjä. Mitä tulee esteettömiä urheiluvaatteita tarjoaviin Primarkin kaltaisiin brändeihin, he saattoivat nähdä asiakkaiden tulvan, joka halusi varustautua ilta-urheilusessioihinsa. Nähtäväksi jää, tuleeko tästä odottamattomasta tunnista uusi suositeltu aika kuntoilijoille.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Elämäntapa » Tämä odottamaton aika päivästä on ihanteellinen harjoitteluun huippukunnossa