Miksi jotkut ihmiset näkevät lasin aina puoliksi tyhjänä?

Kuvittele hetkeksi, että elämä on kangas, jolle voimme maalata luonteen ja tunteen sävyjä. Joillekin värit ovat kirkkaita ja eloisia, mikä symboloi optimismia, joka ei tunne rajoja. Toisille vivahteet ovat hillitympiä, ja ne ilmentävät pessimismiä, joka voi tuntua vetävän ne alas. Kummallista kyllä, nämä piirteet, vaikka ne ovatkin ristiriitaisia, voivat toimia todellisina katalysaattoreina elämässämme edistymiselle. Modernin psykologian linssin läpi tutkimme, miten puolustava pessimismiamerikkalaisen psykologin kehittämä käsite Julie Norem, paljastaa odottamattomia etuja ja siitä tulee strategia tavoitteidemme saavuttamiseksi. Olimmepa luonnostaan ​​taipuvaisia ​​näkemään lasin puoliksi täynnä tai puoliksi tyhjänä, tämä artikkeli lupaa paljastaa, kuinka jokaisesta näistä näkökulmista voi tulla voimakas moottori eteenpäin.

Puolustavan pessimismin ymmärtäminen

THE puolustava pessimismi ei ole vain synkkä kuva tulevaisuudesta. Päinvastoin, se on psykologinen taktiikka, jossa peloista tulee kipinöitä, jotka syttyvät toimintaan. Tämän Julie Norem osoitti tietoisessa tutkimuksessaan. Puolustava pessimisti harjoittelee valmistautumisen taitoa: epäedullisimpia skenaarioita harkitsemalla hän muuttaa ahdistuneen ennakoinnin konkreettisiksi toimintasuunnitelmiksi.

Ennakoinnin voima

Otetaan esimerkki a kotivaimo joka suunnittelee lentomatkaa lastensa kanssa. Hän kuvittelee kaiken, mikä voisi mennä pieleen, ja varustaa itsensä haarniskalla ratkaisuja: ensiapulaukku, lasten häiriötekijät, vaihtoehtoiset siirtosuunnitelmat. Näin varusteltuna hän kohtaa matkansa rauhallisemmin ja tehokkaammin.

Strategiset optimistit

Spektrin vastakkaisessa päässä, strategiset optimistit Heille on ominaista kyky asettaa korkeat odotukset samalla kun he etääntyvät peloista, jotka voivat hidastaa heidän vauhtiaan. Näille henkilöille keskittymättä jättäminen mahdollisiin sudenkuoppiin on tapa suojella ja kasvattaa itsetuntoaan, joka ohjaa heitä kohti menestystä.

Ota selvää pessimismin eduista

Toisin kuin jotkut kliseet, puolustavat pessimistit eivät ole systemaattisesti surullisia eivätkä liian huolissaan. He ovat itse asiassa emotionaalisen säätelyn mestareita, jotka pystyvät muuttamaan huolensa ahkeraksi valmisteluksi esteiden ja haasteiden voittamiseksi.

Puolustavan pessimismin liiallisuudet

Mutta ole varovainen, puolustava pessimismi on käsiteltävä varoen. Äärimmäiseen pessimismiin siirtyminen voi saada meidät halvaantuneeseen tilaan tai ruokkia negatiivisia ajatuskierteitä. Tasapaino on siksi olennaista, jotta voit saada hyödyt kärsimättä vahinkoa.

Tärkeintä on muistaa, että tapa, jolla koemme maailman, vaikuttaa edistymiseemme. Pessimisti tai optimisti, meillä kaikilla on kyky muuttaa näkemyksemme elämästä ponnahduslaudaksi eteenpäin siirtymiselle. Joten ne, jotka näkevät lasin puolityhjäksi, eivät välttämättä ole epäedullisessa asemassa; usein he vain hankkivat itselleen oivalluksen täyttääkseen lasinsa harkitusti. Vasenkätiset, jotka kerran syrjäytyivät eronsa vuoksi, havainnollistavat täydellisesti tätä ajatusta: oikeilla työkaluilla ja asianmukaisella ymmärryksellä kuka tahansa voi kukoistaa ja menestyä, vaikka heidän polkunsa eroaisi enemmistön tiestä.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Miksi jotkut ihmiset näkevät lasin aina puoliksi tyhjänä?