Kun valittaminen voi johtaa onnellisuuteen yhden ehdon mukaisesti

Maailmassa, jossa ikuiset hymyt ovat kuningas, ajatus siitä, että hyvä nauru voi olla onnen synonyymi, saattaa tuntua ristiriitaiselta. Äskettäinen tieteellinen tutkimus kuitenkin valaisee uutta valoa tyytymättömyyteemme. Hän paljastaa, että tietyissä olosuhteissa lasin puolityhjänä näkeminen ei voi olla vain katarsista, vaan se voi myös edistää onnellisuuttamme. Joten sen sijaan, että karkottaisimme armottomasti kaikkia negatiivisia ajatuksia, saattaa olla aika tunnistaa yhteisten turhautumiemme aavistamattomat mahdollisuudet. Tutkitaan yhdessä tämän tyytymättömyyden terapian yllättäviä piirteitä.

Yhdessä märehtiminen rakkaan kanssa, avain onneen?

Kuka olisi uskonut, että pelkkä turhautumisemme jakaminen voisi olla vipu onnellisuus ? Yli 2 600 yläasteen oppilaalta kerättyjen tietojen perusteella tutkijat ovat korostaneet välistä korrelaatiota märehtiminen ja onnen tunne elämässämme, mikä on ristiriidassa liiallisen positivismin ideologian kanssa. Nämä tulokset osoittavat selvästi, että pettymyksemme ja surumme jakaminen a läheinen ystävä tai meidän puoliso ei vain aiheuta ohikiitävää keveyden tunnetta: se voisi todella ruokkia meitä tyytyväisyys elämään. Valittamisesta tulee sitten hyvinvoinnin vektori, jos valitsemme huolellisesti korvan, joka kuuntelee meitä.

Pakkomielteiset valitukset, jotka on erotettava tunnustuksista

Epäkohtien maailmassa kaikki ei kuitenkaan ole tavoitettavissa. siellä valittaa voi nopeasti kääntyä märehtiminen pakkomielteinen käyttäytyminen, tapa, joka tutkimuksen mukaan liittyy merkittävään laskuun tyytyväisyys elämään. Loputon valittaminen ilman erityistä tavoitetta voi heikentää moraaliamme ja muuttaa sosiaalisia suhteitamme. Toisaalta valitseminen luottamuksellisesti ja ongelmistamme keskusteleminen empaattisten ja luotettavien ihmisten kanssa on täysin erilainen tarina. Tämä emotionaalinen tuki osoittautuu tehokkaaksi lääkkeeksi Mielenterveystuo rauhaa ja lohtua epäilyksen hetkinä.

Sanoa, että vaikerrus voi olla synonyymi onnelle, saattaa tuntua provosoivalta, ja kuitenkin se on todellisuutta, jota vivahteuttaa tarve tehdä se säästeliäästi ja valikoivasti. Paradoksaalista kyllä, kyse ei ole valitusten lisääntymisestä, vaan pikemminkin sellaisen emotionaalisen yhteyden löytämisestä niistä läheisten kanssa, jotka pystyvät ymmärtämään ja jakamaan tunteitamme. Kun seuraavan kerran tunnet halua valittaa, muista, että taikuutta tapahtuu, kun sinulla on hyvä seuraa!

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Kun valittaminen voi johtaa onnellisuuteen yhden ehdon mukaisesti