Japanilaiset syövät riisiä 3 kertaa päivässä ja pysyvät hoikkina yhdestä syystä

Nousevan auringon maassa vallitsee mysteeri: kuinka japanilaiset säilyttävät hoikkavartalon vaikka he syövät riisiä päivittäin, joskus kolme kertaa päivässä? Tämä trendi ei suinkaan ole pelkkä sattuma, vaan paljastaa syvälle juurtuneen elämäntavan ja ruokaperinteet. Amerikkalaiselta ulkomaalaiselle on tullut kiehtovia havaintoja näistä tavoista, joissa yhdistyvät maltillisuus, tasapaino ja kunnioitus ruokaan. Lähdetään yhdessä kulinaariselle matkalle japanilaisen ruokavalion ytimeen löytääksemme heidän laihtumisensa salaisuudet.

Riisi kohtuudella: terveyden salaisuus

Japanissa riisi ei ole vain ruoka; se on kansallisen gastronomian pylväs. Toisin kuin yleisesti uskotaan, japanilaiset eivät kuitenkaan syö riisiä liikaa. He kuluttavat tätä perusruokaa kolme kertaa päivässä kohtuullisina määrinä. Tyypillinen kulho japanilaista riisiä, kevyt ja pörröinen, sisältää vain noin 200 kaloria. Tämä maltillisuus on yksi avaimista siihen, miksi säännöllisestä riisinkulutuksesta huolimatta hoikka vartalo on normi Japanissa.

Annoksen hallinnan taito

Annosten hallinta on olennainen osa ruokailutottumuksia Japanissa. Astiat tarjoillaan usein pienissä kulhoissa ja lautasissa, mikä paitsi tekee esityksestä houkuttelevan, myös auttaa kuluttamaan vähemmän. Etenkin riisiä tarjotaan laskettuina annoksina, jolloin ruoasta voi nauttia ilman liikoja. Tämä käytäntö valvottuja annoksia edistää merkittävästi terveen painon ylläpitämistä.

Miso-keiton edut

Riisin lisäksi kulutus rasvaa polttavat keitot koska misokeitolla on tärkeä rooli päivittäisessä ruokavaliossa. Nämä keitot, jotka nautitaan usein ennen pääruokaa, vähentävät kokonaiskalorien saantia jopa 20 %. Ne ovat ravitsevia, kylläisiä ja herkullinen tapa torjua ylensyöntiä.

Vältä välipalaa ja roskaruokaa

Toinen japanilaisen ruokavalion merkittävä ominaisuus onvälipalan puuttuminen ja roskaruokaa. Japanilaiset syövät yleensä vain aterioiden yhteydessä ja välttävät välipaloja, jotka sisältävät usein runsaasti rasvoja ja sokereita. Lisäksi virvoitusjuomia ja muita sokeripitoisia juomia kulutetaan säästeliäästi, mikä auttaa säilyttämään heidän hoikkavartalonsa ja hyvän terveyden.

Aktiivinen arkielämä

Ruokailutottumusten lisäksi mm.liikunta jokapäiväisellä elämällä on tärkeä rooli painonhallinnassa. Japanissa kävely on olennainen osa elämäntapaa, eikä ole harvinaista nähdä ihmisiä liikkuvan jalan tai pyörällä. Yksinkertaiset toiminnot, kuten tatamimatolla istuminen, käyttävät enemmän lihaksia kuin nojatuolissa makaaminen, mikä lisää päivittäisten kalorien kulutusta.

Kiitollisuuden ja ruuan kunnioittamisen kulttuuri

Japanilaisen kulttuurin ehkä syvimmin juurtunut osa ruokaan on asenne kiitollisuutta ja kunnioitusta ruokaa varten. Japanilaiset käyttävät aikaa kiittääkseen aterioistaan, ja ruokahävikkiä vältetään suuresti. Ahmattia ei rohkaista, mikä antaa meille mahdollisuuden ylläpitää tervettä ja mitattua suhdetta ruokaan.

Japanin ruokailutottumukset ja elämäntyyli liittyvät läheisesti heidän kykyynsä säilyttää hoikka vartalo jopa lisääntyvän länsimaalaistumisen yhteydessä. Riisi ei suinkaan ole vihollinen, vaan se on arvokas liittolainen, kun sitä kulutetaan harkitusti ja tasapainoisesti. Siten näiden käytäntöjen ymmärtäminen ja niistä inspiraation saaminen voi auttaa meitä suuntaamaan uudelleen omaa suhdettamme ruokaan ja terveyteen.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Elämäntapa » Japanilaiset syövät riisiä 3 kertaa päivässä ja pysyvät hoikkina yhdestä syystä