Halaamisen tieteelliset edut: miksi sinun pitäisi tehdä sitä enemmän?

Maailmassa, jossa päivittäinen stressi ja ahdistus painavat raskaasti harteitamme, yksinkertainen ele voi olla avain hyvinvoinnin palauttamiseen: halaus. Hollannin tutkijat eivät suinkaan ole pelkkä emotionaalinen lohdutus, vaan ovat korostaneet halausten konkreettisia etuja fyysiselle ja henkiselle terveydellemme. Halauksen avulla voimme vähentää kipua, rauhoittaa ahdistusta ja jopa parantaa verenpainetta. Selvitä tämän artikkelin sivuilta, miksi on välttämätöntä sisällyttää enemmän halauksia jokapäiväiseen elämäämme ja kuinka nämä hellyyden hetket voivat muuttaa todellisuutemme.

Tieteellinen herääminen halailun hyödyistä

Tutkimus, jonka on tehnytHollannin neurotieteen instituutti tuo uutta valoa halausten voimaan. Ne eivät suinkaan ole yksinkertaisia ​​kiintymyksen merkkejä. Tutkijat ovat havainneet, että halaukset vähentävät merkittävästi kipua, ahdistusta ja masennusta. Tämä hellä ele stimuloi tuotantoaoksitosiini ja serotoniini, hormoneja, joilla on keskeinen rooli kehossamme. Lisäksi rakastava halaus voi olla paremman verenpaineen salaisuus, mikä lisää terveydemme etujen keulaan.

Täydellinen halaus: suostumus ja ihanteellinen kesto

Täydelliselle halaukselle ei ole taikakaavaa, mutta tiedemiehet ovat yhtä mieltä siitä, että laatu voittaa määrän. Hyötyjen optimoimiseksi halauksen tulisi kestää välillä 5 ja 10 sekuntia ja aina perustua siihen suostumus molemminpuolinen. Tämä vuorovaikutus, ei vain kunnioittava vaan myös tietoinen, mahdollistaa syleilyn positiivisten vaikutusten osallistumisen osallistujiin.

Halailuterapiaa ja tuntemattomien helliä syleilyjä

siellä halausterapiaa on saamassa suosiota vaihtoehtoisena terapiana. Erikoisjärjestöt ja kerhot tarjoavat istuntoja, joissa yksilöt voivat kokea tuntemattomien kanssa halailun edut turvallisessa ja välittävässä ympäristössä. Tämä lähestymistapa osoittaa, että jopa ilman aikaisempaa tunneyhteyttä vilpittömällä ja hyvää tarkoittavalla halauksella on voima tehdä meille hyvää.

Laajennettu syleily: Muut fyysisen kontaktin muodot

Fyysisen kontaktin hyödyt eivät rajoitu ihmisten vuorovaikutukseen. Sosiaalisten robottien pitäminen sylissään, kietoutuminen sisään painotetut peitot tai pehmoisten eläinten halaaminen voi myös tarjota rauhoittavan tunteen. Lemmikkieläimet, jotka tunnetaan kyvystään tarjota emotionaalista tukea, ovat myös loistavia kumppaneita lohduttaviin halauksiin, jotka tuovat omat terveyshyötynsä.

Halaukset, yleisen tasapainon välttämättömyys

Virginia Satir, tunnettu psykologi, sanoi, että tarvitsemme tietyn määrän halauksia päivässä ylläpitääksemme emotionaalista tasapainoamme ja hyvinvointiamme. Halaukset näyttävät olevan olennainen osa elämäämme, lohdutuksen lähde ja arvokas apu yleiseen hyvinvointiimme. Tästä syystä on tärkeää integroida ne tietoisesti päivittäisiin tapoihimme maksimaalisen hyödyn saamiseksi.

Tämä yksinkertainen ele, joka on kaikkien saatavilla, sisältää aavistamattomia mahdollisuuksia auttaa meitä ylläpitämään fyysistä ja henkistä tasapainoamme. Ottamalla halaukset hyvinvoinnin välineeksi voisimme lievittää monia nykyajan vaivojamme. Halaukset, olivatpa ne ihmisen, eläimen halaukset tai symboliset mukavuutta tuovien esineiden kanssa, ovat parantavia tekoja käsivarren ulottuvilla. Omaksutaan tämä lämmin käytäntö ja tunnustetaan halaukset yleisen terveytemme pilariksi.

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta,Annika Korhonen
Etusivu » Psykologia » Halaamisen tieteelliset edut: miksi sinun pitäisi tehdä sitä enemmän?